De HandbikeBattle trainingsdag een groot succes

Publicatiedatum: 
zondag 14 april 2013

De HandbikeBattle is een uitdagende handbike wedstrijd voor rolstoelgebruikers op de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk. Tijdens de HandbikeBattle op 13 juni 2013 gaan onder het motto “Samen overwinnen” acht teams van Nederlandse revalidatiecentra en individuele deelnemers de strijd aan met en tegen elkaar. De HandbikeBattle laat zien dat er veel mogelijk is voor mensen in een rolstoel.
Zondag 14 april vond de gezamenlijke trainingsdag van Coloplast plaats op de Postbank in Arnhem als voorbereiding op het beklimmen van de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk in juni. Ruim 40 handbikers beklommen samen met hun trainingspartners de Postbank.  
 
“Niemand probeert als eerste daar boven te komen, maar iedereen wil met elkaar boven op die top aankomen. Dat is uiteindelijk waar het om gaat, samen overwinnen!”, aldus Richel Klauwer, Country Manager Coloplast Nederland. “De HandbikeBattle gaat vooral om het aangaan van een uitdaging en het effect hiervan op het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven. Met pure armkracht de Kaunertaler gletsjer beklimmen, dat is een behoorlijke uitdaging!”, aldus Linda Valent, werkzaam bij Heliomare.
 
Het evenement is een gezamenlijk initiatief vanuit de 8 Nederlandse revalidatiecentra. Alle acht revalidatiecentra doen mee met een team van (oud-)revalidanten. Daarnaast staat de HandbikeBattle-wedstrijddag open voor individuele deelnemers. In aanloop naar juni zullen de teams ook individueel nog trainen.
Noot voor de redactie:
Meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Meijer: nlame@coloplast.com of 06 502 71 377/ 033 454 44 67 

Om al een indruk te verkrijgen van de persoonlijke verhalen verwijs ik naar de mediastukken in de bijlagen. Uitgebreide informatie over de HandbikeBattle kunt u vinden in de bijlage of op : www.handbikebattle.nl.
 
Over de HandbikeBattle
De HandbikeBattle is een uitdagende handbike wedstrijd die op 13 juni 2013  wordt gehouden in Oostenrijk. Het strijdtoneel van de Handbike Battle (HBB) is een 20 kilometer lange klim -met bijna 1000 hoogtemeters- richting de Kaunertaler gletsjer in Tirol. Er zullen tussen de 50 en 80 mensen meedoen. Sponsoren: Coloplast (hoofdsponsor), MediReva en Move Forward. Partners: Dwarslaesie Fonds, Dwarslaesie Organisatie Nederland, de KWNU, hotel Weisseespitze, Kaunertalergletscher en Double performance. Deelnemende revalidatiecentra: Adelante, Beatrixoord, Heliomare, Hoogstraat, Reade, Rijndam, Roessingh, St. Maartenskliniek.
Het logo van de HandbikeBattle is te downloaden op de site: http://www.handbikebattle.nl/contact/media/logo.

Bron: 
Coloplast