Medische screening

Voor alle deelnemers van de HandbikeBattle is het van belang dat zij medisch verantwoord trainen en deelnemen aan de HandbikeBattle. Om eventuele gezondheidsrisico's te beperken is een recente medische screening verplicht.

De medische screening voor de teamdeelnemers wordt geregeld door de testafnemers en contactpersonen van de revalidatieteams. De deelnemer vult (medische) informatie (voorheen Lausanne-verklaring) online in en de screeningsarts vult dit aan. Lees meer hierover.

De medische screening voor individuele deelnemers dient  z.s.m. plaats te vinden na de voorlopige inschrijving. In de Medische beslisboom vindt u de voorwaarden.
U vult de (medische) informatie (voorheen Lausanne verklaring) online in en de screeningsarts vult dat aan. Lees meer hierover. Als u een inspanningstest deed na 1 juli 2016, is deze nog geldig voor de HandbikeBattle van 2019. U moet het rapport dan meenemen naar de medische screening. Als u een geldig rapport heeft van een inspanningstest moet u dus nog wél naar de medische screening!

Er zal ook in 2019 nauw contact zijn tussen de artsen van de HandbikeBattle en de screeningsartsen van de individuele deelnemers en de teamdeelnemers. De screeneningsarts tekent voor verantwoorde deelname aan de Battle. Bij twijfel zal er door de artsen van de HandbikeBattle contact worden gelegd met de screeningsarts.