We naderen het einde van het jaar en dat betekent dat de inschrijfdatum voor de individuele deelnemers in zicht komt. In 2019 hebben we plaats voor 44 individuele deelnemers.
 
In verband met de AVG-wetgeving zijn wij genoodzaakt om de inschrijving voor de HandbikeBattle van 2019 en de uitwisseling van medische gegevens anders te organiseren. Wij gaan hiervoor samenwerken met Sportvitalit. Zij hebben o.a. ervaring met de organisatie van medische keuringen voor sportmedische adviescentra en de dossiervoering voor de Alpe d’Huzes.
 
Sportvitalit bouwt momenteel een systeem voor ons. De deelnemers van de HandbikeBattle voeren na 1 januari zelf gegevens in via dat systeem. De screeningsartsen voeren de gegevens van de medische screening ook in via Sportvitalit. De deelnemers en de artsen krijgen hiervoor inloggegevens van Sportvitalit (via e-mail). LET OP: De medische screening van de individuele deelnemers kan alléén gedaan worden door de artsen van de revalidatiecentra die met een team deelnemen! Een overzicht hiervan staat t.z.t. vermeld in mijn.sportvitalit/HandbikeBattle.
 
De stappen voor de inschrijving en de medische screening van de individuele deelnemers zijn als volgt:
 
1. De individuele deelnemers schrijven zich op 1 januari vanaf 12.00 uur online in; naam, geboortedatum en e-mailadres. De organisatie van de HandbikeBattle geeft van tevoren aan hoe en waar dit moet gebeuren.
2. Na 1 januari (in principe op 2 januari) krijgen de eerste 44 aanmeldingen via e-mail een uitnodiging van Sportvitalit om zich te registreren in het systeem van Sportvitalit. De overige mensen komen op een wachtlijst (op volgorde van aanmelding) en worden uitgenodigd zodra er mensen afvallen van de eerste 44 aanmeldingen. Een inschrijving is niet overdraagbaar.
3. De 44 individuele deelnemers vullen hun gegevens in via Sportvitalit (o.a. personalia, kledingmaat, Lausanne verklaring e.d). 
4. Vóór 15 januari moeten deze 44 deelnemers het inschrijfgeld (135 euro) hebben overgemaakt naar bankrek nr NL82RABO0386153639, o.v.v. deelnemer Battle en voornaam en achternaam deelnemer. Als dit niet is gebeurd, wordt de deelnemer van de lijst gehaald en komt onderaan op de wachtlijst te staan. 
5. Als de deelnemer nog geen classificatie heeft, maakt hij een afspraak hiervoor met Kees van Breukelen via kees@rolstoelperformance.nl. De kosten voor deze keuring zijn 15 euro.
6. De individuele deelnemers kiezen via het systeem van Sportvitalit een revalidatiecentrum voor de medische screening. 
7. De deelnemer maakt zelf een afspraak voor de medische screening. De contactgegevens van de centra staan t.z.t. in het overzicht in mijn.sportvitalit.nl/HandbikeBattle. LET OP: doe dit snel want voor 1 maart moeten alle gegevens binnen zijn. Vraag het centrum om een bevestiging van de afspraak en bespreek met het centrum hoe de financiën voor de medische keuring zijn geregeld. Deelnemers die niet onder behandeling zijn (geweest) van een revalidatiearts, raden wij aan om te kiezen voor een sportarts. De kosten van een sportmedische keuring vallen dan onder de basisverzekering. Het kan zijn dat dit meteen betaald moet worden; bespreek dat bij het maken van de afspraak. 
8. De deelnemer gaat naar het revalidatiecentrum voor de medische screening en neemt een geldig identiteitsbewijs mee. Als de deelnemer een inspanningstest heeft uitgevoerd na 1-7-2016, neemt hij het rapport van de inspanningstest mee naar de medische screening. Deelnemers die dus al een geldige inspanningstest hebben, moeten nog wél naar de screeningsarts!
Als er geen geldig rapport van een inspanningstest is, regelt de deelnemer via het centrum van de medische screening dat de inspanningstest wordt afgenomen.  
9. De screeningsarts hanteert de beslisboom en vult de medische screeningslijst (medisch paspoort) en de gegevens van de inspanningstest in via het systeem van Sportvitalit.  
10. 1 maart moeten alle gegevens in het systeem van Sportvitalit zijn ingevuld door de deelnemer en de screeningsarts.
11. Als de deelnemer zich uitschrijft vóór 1 april, krijgt hij het inschrijfgeld terug minus 15 euro administratiekosten. Na 1 april is het wedstrijdtenue besteld en kunnen we het inschrijfgeld niet meer teruggeven. De deelnemer krijgt dan natuurlijk wel het wedstrijdtenue.
 
Stel uw vragen via medisch@handbikebattle.nl