Hoofdsponsor

Subsponsoren

13 juni 2019

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 1. Bron 23 uur 8 min

  15 min 21 sec geleden @ Handbikevlaggen check ✅ de laatste regelzaken bijna klaar, nog ff tot

 2. Bron 6 dagen 18 uur

  Marc Richter 14 min 21 sec geleden Marc Richter @amazingmarc_40 Vanmiddag wat klim-training gedaan voor de...

 3. Bron 1 week 1 dag

  Ans Konijn 38 min 22 sec geleden Ans Konijn @konijn_ans

 4. Bron 1 week 1 dag

  Willemijn Faber 11 min 41 sec geleden Willemijn Faber @wxmF Meet de...

 5. Bron 1 week 2 dagen

  Willemijn Faber 50 min 47 sec geleden Willemijn Faber @wxmF De leukste...

 6. Bron 1 week 2 dagen

  Willemijn Faber 27 min 27 sec geleden Willemijn Faber @wxmF Bye bye Ardennen! Nog 4 weken. Tot aan de...

Nieuws

Nieuws
Op zaterdag 6 april vindt de trainingsdag van hoofdsponsor MoveForward plaats. Deze is bestemd voor de teamdeelnemers. Infromatie over de locatie en het programma vind je hier. 
Nieuws
Uiteraard krijgen alle deelnemers ook dit jaar weer een prachtig HandbikeBattle wedstrijdtenue! Ben je buddy, begeleider, vrijwilliger, of gewoon fan van de Battle en wil je ook zo'n gaaf tenue? Dat kan! De complete outfit is 100 euro. Broek en shirt los 50 euro. Je kunt je bestelling plaatsen voor 1 april en je moet voor die datum ook betaald hebben. Meer informatie en meteen bestellen.  
Nieuws
We naderen het einde van het jaar en dat betekent dat de inschrijfdatum voor de individuele deelnemers in zicht komt. In 2019 hebben we plaats voor 44 individuele deelnemers.  

De Battle

Een film van Inge Hondebrink en Dick van Aalst, klik hier voor de lange versie.

De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk  tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Deze wedstrijd staat ook open voor individuele handbikers. Deelnemers uit gastland Oostenrijk en andere landen zijn ook van harte welkom op de wedstrijddag: donderdag 13 juni 2019. Woensdag 12 juni is de uitwijkdatum bij slecht weer.

Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveau's. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen de sportieve uitdaging van het jaar! Welk team en welke handbikers gaan naar huis met de fel begeerde Battle prijzen? Ga de strijd aan met de berg, jezelf en de tegenstanders! Tot ziens in het mooie en gastvrije Kaunertal in Oostenrijk.

Deelname

De HandbikeBattle is een wedstrijd voor handbikers. Andere aangepaste fietsers, tandems e.d kunnen niet meedoen. U kunt meedoen met één van de deelnemende revalidatie-teams: De Hoogstraat, Reade, Rijndam, Heliomare, Sint Maartenskliniek, het Roessingh, Adelante, Beatrixoord, Libra, Tolbrug, Vogellanden, Basalt Revalidatie en Revant. 

Individuele deelnemers uit binnen- en buitenland zijn eveneens van harte welkom; 1 januari om 12:00 start de inschrijving voor individuele deelnemers. Snel inschrijven is belangrijk in verband met de beperkte capaciteit. Lees meer over de inschrijfprocedure voor individuelen deelnemers

Een medische screening en een handbike-classificatie zijn verplicht om mee te doen aan de HandbikeBattle.   

 

 

Team deelname

Individuele deelname

Aanmelden als Vrijwilliger

Voorbereiding

Voor een optimale voorbereiding op de HandbikeBattle is het van belang om een handbike te hebben die goed in orde is. Onder handbikes vind je meer informatie over een geschikte en veilige handbike.

Daarnaast is het van belang om er voor te zorgen dat andere materialen zoals bijv. de verplichte uitrusting (helm en vlaggetje op de bike) geregeld zijn voordat je begint met trainen. Tijdens de trainingen en gedurende de week in de bergen is het van belang om op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn o.a. qua kleding. Dit geldt net alleen voor de deelnemers maar ook voor de buddy of als familielid. Met een goede handbike en de juiste materialen ben je er nog niet; er moet ook hard getraind worden. Meer informatie vind je onder training. Onder downloads vind je het HBB-handboek 2018. Dit is oorspronkelijk geschreven voor de contactpersonen van de teams en bevat iets meer praktische info. Alle info die relevant is voor deelnemers staat ook op deze site.

Tot slot vind je onder accommodatie teams en individueel links met verwijzing naar de hotels in het Kaunertal.

Onderzoek

Het doel van de HandbikeBattle is om mensen actief en fit te laten worden door hen een uitdaging te bieden die stimuleert om zelfstandig en met anderen intensief te gaan trainen in de handbike. De HandbikeBattle is een wedstrijd, maar het belangrijkste is dat de deelnemer de finish haalt en daardoor vertrouwen krijgt in zijn eigen capaciteiten en ook andere doelen durft na te streven. Vanaf het begin in 2013 is er onderzoek opgezet om bij de deelnemers te meten wat er verandert m.b.t.de  fysieke en mentale capaciteit. Vanaf oktober 2016 is het onderzoek omgezet in een promotieproject. Inmiddels weten we dat trainen voor de HandbikeBattle positieve effecten heeft op de fysieke fitheid (piekvermogen en de piekzuurstofopname), maar bijvoorbeeld ook op BMI en buikomvang. Heel veel weten we echter ook nog niet (zoals o.a. het voorkomen van blessures en hoe vergaat het deelnemers op langere termijn) en daarvoor is meer onderzoek nodig. De bevindingen uit het HBB-onderzoek worden gepresenteerd en gepubliceerd in binnen en buitenland. Het uiteindelijke streven is dat handbikers en de revalidatie met deze kennis zelf hun voordeel kunnen doen.  

Kalender

Sponsors