Hoofdsponsor

Subsponsoren

13 juni 2019

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 1. Bron 17 min 23 sec

  Nieuwe pagina aangemaakt met 'EMS is a premier player in the delivery of satellite communication systems to mobile platforms throughout the world, whose customers include Boeing, Gulfstream, Bom...'

  Nieuwe pagina

  EMS is a premier player in the delivery of satellite communication systems to mobile platforms throughout the world, whose customers include Boeing, Gulfstream, Bombardier, and Dassault. The company's latest product, the High Speed Data unit HSD 128, is the first satcom terminal to support high speed data connectivity at 128 Kbps including e mail,...

 2. Bron 17 min 25 sec

  ← Oudere versie Versie van 16 okt 2018 om 09:22 Regel 1: Regel 1: −46 yr old Corporate Standard Manager Charlie Harrold from McCreary, loves to spend time singing in choir, 12 Volt Automotive Led Lights and russian dolls collecting. Will soon undertake a contiki journey that may include going to the Major Town Houses of the Architect Victor Horta (Brussels).+53 yrs old Corporate Basic Manager Donahey from Noelville, has pastimes for example beadwork, Shop For 12 Volt Automotive Led Lights and consuming out. In the recent several months has paid a...

 3. Bron 17 min 25 sec

  Gebruikersaccount LibbyVetter318 is aangemaakt

  LibbyVetter318

 4. Bron 17 min 30 sec

  Nieuwe pagina aangemaakt met '38 yr old Aircraft Preservation Engineer (Houses ) Harrold from Frontier, spends time with hobbies and interests like warships, 12 Volt Automotive Led Lights, 12 Vo...'

  Nieuwe pagina

  38 yr old Aircraft Preservation Engineer (Houses ) Harrold from Frontier, spends time with hobbies and interests like warships, 12 Volt Automotive Led Lights, 12 Volt Automotive Led and yoyo. Unearthed some fascinating places after spending 2 months at Redwood National and State Parks. NoellaHardman6

 5. Bron 17 min 31 sec

  Gebruikersaccount NoellaHardman6 is aangemaakt

  NoellaHardman6

 6. Bron 17 min 34 sec

  Nieuwe pagina aangemaakt met '<br>http://kogotki.by/?p=37317 http://bbalganyak.com/event/support/1872274 http://cdarak.net/xe/board_pwNp84/805253 http://xn--lg3bwbv53ch0n82a.com/community_03/530...'

  Nieuwe pagina

  <br>http://kogotki.by/?p=37317 http://bbalganyak.com/event/support/1872274 http://cdarak.net/xe/board_pwNp84/805253 http://xn--lg3bwbv53ch0n82a.com/community_03/53003 http://www.ueenter.net/comment/html/?235485.html http://xtaewa.com/member/space.php?uid=290799&do=blog&id=281666<br>http://giusypelleriti.it/index.php/component/k2...

Nieuws

Nieuws
"Robert heeft alles gepakt. Hij is mijn allergrootste held." Dat zijn de woorden die Jaap van Deurzen, verslaggever bij RTL, gebruikt in zijn column over de Battle. Hij volgde zijn vriend Robert en ons de hele week in het Oostenrijkse Kaunertal en ook al in de maanden voor de Battle. Lees zijn column en bekijk het bijbehorende filmpje.
Nieuws
De editie van 2018 was mooi, emotioneel, feestelijk en overweldigend. Het weer was prachtig, de stemming goed en de vele enthousiaste toeschouwers en vrijwilligers maakten het plaatje compleet. Er zijn heel veel persoonlijke doelen behaald en de deelnemers kwamen stuk voor stuk onder luid gejoel en applaus over de finish. 
Nieuws
Op de dag van de Battle (donderdag 14 juni) proberen wij je op de onderstaande manieren te informeren over de race. Van de prijsuitreiking op vrijdagavond houden we je via Twitter en Facebook op de hoogte.

De Battle

Een film van Inge Hondebrink en Dick van Aalst, klik hier voor de lange versie.

De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk  tussen handbiketeams van revalidatiecentra. De HBB staat ook open voor individuele handbikers. Deelnemers uit gastland Oostenrijk en andere landen zijn ook van harte welkom op de wedstrijddag: donderdag 14 juni 2018. Woensdag 13 juni is de uitwijkdatum bij verslechterde weersomstandigheden.

Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveau's. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen de sportieve uitdaging van het jaar! Welk team en welke handbikers gaan naar huis met de fel begeerde Battle prijzen?  Ga de strijd aan met de berg, jezelf en de tegenstanders! De site zal de komende tijd van alle informatie worden voorzien. Tot ziens in het mooie en gastvrije Kaunertal in Oostenrijk.

Deelname

Het evenement wordt speciaal voor handbikers georganiseerd met een maximaal aantal van 110 deelnemers. Andere aangepaste fietsers, tandems e.d kunnen dan ook niet meedoen. 

Deelname is mogelijk in een van de deelnemende revalidatie-teams: de Hoogstraat, Reade, Rijndam, Heliomare, Maartenskliniek, het Roessingh, Adelante, Beatrixoord, Libra, Tolbrug, de Vogellanden en Revant. 

Individuele deelnemers uit binnen- en buitenland zijn eveneens van harte welkom; Per 1 januari om 12:00 start de inschrijving voor individuele deelnemers. Snel inschrijven is belangrijk in verband met de beperkte capaciteit.  

Een medische screening en een handbike-classificatie zijn nodig voor deelname aan de HandbikeBattle.  

 

 

Team deelname

Individuele deelname

Aanmelden als Vrijwilliger

Voorbereiding

Voor een optimale voorbereiding op de HandbikeBattle is het van belang om een handbike te hebben die goed in orde is. Onder het kopje handbikes is meer informatie te vinden over waar je zoal op moet letten bij het vinden van een geschikte en veilige handbike.

Daarnaast is het van belang om er voor te zorgen dat andere materialen zoals bijv. de verplichte uitrusting (helm en vlaggetje op de bike) geregeld zijn voordat je begint met trainen. Tijdens de trainingen en gedurende de week in de bergen is het van belang om op alle weersomstandigheden voorbereid te zijn o.a. qua kleding. Dit geldt net alleen voor de deelnemers maar ook voor de buddy of als familielid. Met alleen een goede handbike en de juiste materialen kom je er nog niet; er moet ook hard getraind worden. Meer informatie vind je onder het kopje training. Onder downloads is het HBB-handboek 2018 te vinden. Dit is oorspronkelijk geschreven voor de contactpersonen van de teams en bevat iets meer praktische info. Alle info die relevant is voor deelnemers zelf is echter ook gewoon op de site te vinden.

Tot slot vind je onder accomodatie teams en individueel links met verwijzing naar de hotels in het Kaunertal.

Onderzoek

Het doel van de HandbikeBattle is om mensen actief en fit te laten worden door hen een uitdaging te bieden die stimuleert om zelfstandig en met anderen intensief te gaan trainen in de handbike. De HandbikeBattle is een wedstrijd, maar het belangrijkste is dat de deelnemer de finish haalt en daardoor vertrouwen krijgt in zijn eigen capaciteiten en ook andere doelen durft na te streven. Vanaf het begin in 2013 is er onderzoek opgezet om bij de deelnemers te meten wat er verandert m.b.t.de  fysieke en mentale capaciteit. Vanaf oktober 2016 is het onderzoek omgezet in een promotieproject. Inmiddels weten we dat trainen voor de HandbikeBattle positieve effecten heeft op de fysieke fitheid (piekvermogen en de piekzuurstofopname), maar bijvoorbeeld ook op BMI en buikomvang. Heel veel weten we echter ook nog niet (zoals o.a. het voorkomen van blessures en hoe vergaat het deelnemers op langere termijn) en daarvoor is meer onderzoek nodig. De bevindingen uit het HBB-onderzoek worden gepresenteerd en gepubliceerd in binnen en buitenland. Het uiteindelijke streven is dat handbikers en de revalidatie met deze kennis zelf hun voordeel kunnen doen.  

Kalender

Sponsors