Hoogland Medical

 

Dit jaar is alweer het 6e jaar dat Hoogland Medical bij de HandbikeBattle betrokken is. We vinden het geweldig om deel uit te kunnen maken van dit mooie en bijzondere evenement en een bijdrage te kunnen leveren. Evenals voorgaande jaren sponsoren we enkele teams die de klim naar boven maken en steken wij ter plekke onze handen uit de mouwen om te helpen en te ondersteunen: of dat nu als verkeersregelaar, als mobiele buddy of als verpleegkundige in het medisch team is. De kans dat je ons in Oostenrijk tegen komt is groot. Tot dan en voor nu, heel veel succes met jullie voorbereiding!

Hoogland Medical is een - landelijk opererend - medisch speciaalzaak voor hulpmiddelen op het gebied van stomazorg, continentiezorg, wondzorg, spoelen en probiotica. Wij vervullen een onafhankelijke (spil)functie tussen hulpmiddelengebruikers, zorgverleners (zorginstellingen, thuiszorgorganisaties), fabrikanten en zorgverzekeraars. 

30 jaar van deskundigheid en zorgzaamheid vormen de basis van onze dienstverlening. Wij verlenen de best mogelijke zorg met persoonlijke aandacht en onder professionele begeleiding van onze eigen gespecialiseerd verpleegkundigen. Onze verpleegkundigen zijn er niet alleen als telefonische helpdesk bij problemen, maar leggen vooral ook huisbezoeken af. Wij zijn namelijk van mening dat een huisbezoek bij uitstek, de persoonlijke aandacht, de professionele begeleiding en de toegankelijkheid onderstreept die wij nastreven.

Kenmerkend voor onze dienstverlening is flexibiliteit, vertaald in maatwerk. Maatwerk als het gaat om de samenstelling van onze startpakketten in de zorginstellingen en de ondersteuning van zorgverleners. Maar ook maatwerk als het gaat om de verpleegkundige ondersteuning bij onze cliënten thuis: het oplossen en analyseren van problemen rondom de zorg, het bieden van wondzorg, het aanleren van zelfkatheterisatie en het aanleren van anaalspoelen en stoma-irrigatie in de thuissituatie.

Daarnaast geven wij scholingen en trainingen aan thuiszorg en mantelzorg, en bieden wij preoperatieve ondersteuning voor stomazorg aan.

Een team van ruim 65 getrainde en ervaren medewerkers staat klaar om een helpende hand te bieden aan mensen die hulpmiddelen gebruiken en aan zorgprofessionals die daarin ondersteunen.