Handbikes

Foutmelding

  • Warning: Illegal string offset 'subject' in jquery_countdown_timer_block_view() (regel 78 van /home/vhosting/a/vhost0053383/domains/handbikebattle.nl/htdocs/www/sites/all/modules/jquery_countdown_timer/jquery_countdown_timer.module).
  • Warning: Illegal string offset 'content' in jquery_countdown_timer_block_view() (regel 79 van /home/vhosting/a/vhost0053383/domains/handbikebattle.nl/htdocs/www/sites/all/modules/jquery_countdown_timer/jquery_countdown_timer.module).
  • Notice: Array to string conversion in jquery_countdown_timer_block_view() (regel 79 van /home/vhosting/a/vhost0053383/domains/handbikebattle.nl/htdocs/www/sites/all/modules/jquery_countdown_timer/jquery_countdown_timer.module).

Alle deelnemers regelen zelf een handbike (voor het geval men nog geen handbike heeft). Wellicht dat er voor de teamleden binnen het eigen centrum mogelijkheden zijn voor advisering bij de aanschaf/aanvraag of eventueel leenafspraak. De organisatie kan hier niet in voorzien.Het is mogelijk om op www.handbiken.nl een bericht te plaatsen als je een handbike zoekt of er één in de aanbieding hebt.

Een geschikte handbike is een vastframe handbike met zit- of ligpositie of een kniezit (dit laatste voor wie het kan) met een extreem bergverzet. Het is nuttig om hierover informatie te in te winnen bij een handbikespeciaal zaak zoals bijvoorbeeld Double Performance.

Voor de deelnemers met een aankoppelbare E-bike aan de rolstoel wordt het een uitdaging of het voorwiel niet te veel gaat doorslippen. Wellicht zullen de wielen van de rolstoel verder naar achteren moeten worden geplaatst om dit te voorkomen. Het is mogelijk om op een loopband (in de revalidatiecentra) uit te proberen of de vastframehandbike of rolstoel-E-bike combinatie geschikt is voor het hellingspercentage van de Kaunertalergletscherstrasse.

Meer info is te vinden in het HBB-handboek (zie downloads)