Veelgestelde vragen

Jullie adviseren een vastframe handbike of een kneesiter velen deze niet hebben, kunnen wij deze lenen van de KNWU?

Deze zal men moeten aanschaffen of zelf iets regelen bij een leverancier. De KNWU heeft best wel handbikes maar zullen deze niet een half jaar niet uit willen lenen.

Lees verder

Moeten wij zelf zorgdragen voor het vervoer van de deelnemers en materialen?

Het vervoer van en naar Oostenrijk moet door de teams en individuele deelnemers zelf geregeld worden. Tijdens de HBB zullen alle teams de rolstoelen plus kleding zelf naar de finish moeten brengen. Om zo min mogelijk verkeer op het parcours te hebben zal dit in de dagen voor de HBB met de teams besproken worden. Het vervoer van de rolstoel en kleding van individuele deelnemers wordt door de organisatie verzorgt. Na de finish zorgen de teams weer zelf voor het vervoer van de deelnemers naar het hotel. Vervoer van individuele deelnemers wordt door de organisatie geregeld.

Lees verder

Moeten wij zelf voor de sportmedische keuring zorgen?

De organisatie stelt de voorwaarden op waar iedereen aan moet voldoen (volgt binnenkort) deze zelf per team regelen. Het  hoeft niet per se (SPORT)-medisch te zijn, dat wil zeggen dat het kan gewoon door het (revalidatie) medisch team zelf uitgevoerd kan worden.

Lees verder

Wanneer partners mee willen mag en kan dit en waar overnachten?

Partners, vrienden en familie zijn uiteraard van harte welkom. Zij kunnen gebruik maken van de camping bij het hotel of een andere accomodatie. De organisatie bemiddelt hierin niet. Dit moet iedereen zelf regelen. Met de camping (naast het hotel) is een speciale prijs afgesproken (incl. ontbijt en diner in het hotel) voor mensen die betrokken zijn bij de HBB. Geef dit aan bij het het reseveren. De kamers in het hotel zijn allemaal reeds gereserveerd voor deelnemers aan de HBB.

Lees verder

Moeten wij zelf voor medische ondersteuning zorgen te denken aan arts/verpleegkundige mogelijk andere disciplines?

Er zal tijdens het evenement med. ondersteuning aanwezig zijn, maar in de voorbereiding voor eigen team wel. mogelijk wordt een arts en vp gevraagd voor tijdens het evenement

Lees verder

Wat zijn de taken van de vrijwilligers?

Elke deelnemer mag een buddy op de fiets hebben. Deze buddy mag uiteraard niet duwen o.i.d. Wel drank aangeven en mentaal ondersteunen. Vanuit de teams wordt paramedische ondersteuning gevraagd.
Daarnaast zijn er diverse vrijwilligers nodig voor het beveiligen van het parcours, verzorgingsposten, finishlocatie e.d. Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld. Aanwezige partners, familie en vrienden zijn van harte welkom om zich te melden bij de organisatie.

Lees verder

Wat zijn nu de daadwerkelijke kosten voor deelname aan the battle zowel voor de sporters als vrijwilligers?

De inschrijvingskosten voor individuele deelnemers aan de HBB zijn 100 euro (teamleden van de teams hebben hun eigen regeling). Overnachting moet (behalve voor leden van de teams) zelf geregeld worden. Tip: de camping naast het hotel heeft een mooie aanbieding. 30 euro per nacht/pp incl. ontbijt en diner in het hotel (ook voor niet deelnemers). De accommodatie moet zelf geregeld worden. De organisatie bemiddeld hierin niet. Daarnaast zijn er uiteraard nog de reiskosten.
 

Lees verder

Wanneer vind de HandbikeBattle plaats?

De HandbikeBattleweek begint op zondag 18 juni. Vanaf deze dag kan er ingechecked worden in het hotel. Gedurende de gehele volgende week worden er diverse activiteiten georganiseerd met op donderdag 22 juni de HandbikeBattle. Woensdag 21 zal als reservedag gehanteerd worden als de weersomstandigheden daarvoor aanleiding zijn.

Lees verder