Nieuws Overzicht

Nieuws
"Robert heeft alles gepakt. Hij is mijn allergrootste held." Dat zijn de woorden die Jaap van Deurzen, verslaggever bij RTL, gebruikt in zijn column over de Battle. Hij volgde zijn vriend Robert en ons de hele week in het Oostenrijkse Kaunertal en ook al in de maanden voor de Battle. Lees zijn column en bekijk het bijbehorende filmpje.


Nieuws
De editie van 2018 was mooi, emotioneel, feestelijk en overweldigend. Het weer was prachtig, de stemming goed en de vele enthousiaste toeschouwers en vrijwilligers maakten het plaatje compleet. Er zijn heel veel persoonlijke doelen behaald en de deelnemers kwamen stuk voor stuk onder luid gejoel en applaus over de finish. 


Nieuws
Op de dag van de Battle (donderdag 14 juni) proberen wij je op de onderstaande manieren te informeren over de race. Van de prijsuitreiking op vrijdagavond houden we je via Twitter en Facebook op de hoogte.


Nieuws
Je kunt het programmaboekje voor dit jaar al bekijken; dat zorgt in ieder geval voor veel voorpret. Tot in Oostenrijk!    


Persbericht
14 juni 2018 vindt de zesde editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. Ruim 130 sporters met een lichamelijke beperking gaan de strijd aan met zichzelf en een pittige berg. Er is een wedstrijd tussen 12 teams van Nederlandse revalidatiecentra en een wedstrijd voor individuele handbikers. Onder hen zijn 3 Belgen en 2 Amerikanen. Ook Esther Vergeer, rolstoeltennisster en chef de mission Paralympic Team NL, gaat dit jaar op armkracht de berg op.


Nieuws
Wij zoeken extra handen! Ook dit jaar hebben wij veel vrijwilligers nodig voor de HandbikeBattle op 14 juni in Oostenrijk en de dagen ervoor. Tenten opbouwen en afbreken, verkeer regelen, versnaperingen uitdelen, veiligheid bewaken etc. Help jij ook mee om van 14 juni een topdag te maken? Meld je aan en vertel het verder!   


Nieuws
Tijdens de Battle van 2018 werken we met doorkomsttijden. De deelnemers moeten onderstaande locaties gepasseerd zijn op de aangegeven doorkomsttijd. Degene die dit niet halen, worden uit de race gehaald. Dit is een van de maatregelen om de veiligheid op de berg te waarborgen. Met het toegenomen aantal deelnemers, is het voor de medische commissie niet haalbaar om onevenredig veel tijd te besteden aan de mensen die ver achterblijven en die niet in staat zijn de HandbikeBattle te volbrengen. De doorkomsttijden zijn als volgt:


Nieuws
Wil je de komende tijd nog even extra opwarmen voor de Battle of heb je daarna een cooling down nodig? Op de website Handbiken.nl staan allerlei activiteiten. Ook onze sponsoren organiseren evenementen:


Nieuws
Voor de organisatie van de HandbikeBattle zijn wij grotendeels afhankelijk van sponsoren. Recent hebben Hocoma en Motek laten weten gezamenlijk subsponsor van de Battle te worden en daar zijn wij bijzonder blij mee.


Nieuws
Na een informatieve ochtend en een overheerlijke lunch kon er worden genoten van een zonovergoten training op  de Posbank. De handbikers en hun materiaal werden behoorlijk op de proef gesteld in de klim en tijdens de heerlijke maar snelle afdaling. Er werd goed gezorgd door Move Forward voor de inwendige mens met een banaantje en water op het parcours. Na tussen de 2 en 5 rondjes te hebben afgelegd werd er nog een drankje gedronken en met een voldaan gevoel ging ieder huiswaarts. Move Forward, dank voor de geweldig georganiseerde dag!  


Pagina's