Materiaal

Materiaal

Het is van groot belang dat elk team en elke handbiker zijn materiaal (handbike maar ook vlaggetje, zitkussen, fietshelm, kleding,reserve- en verzorgingsmaterialen etc.) in orde heeft voor vertrek naar Oostenrijk. Zie hiervoor ook de checklist van Ralf Bekers onder Handbikes. De technische ondersteuning is bedoeld voor het verhelpen van materiaalpech of onverwachte problemen met het materiaal. Vooral het monteren van geschikte tandwielen (om heel licht te kunnen fietsen) is essentieel. Tijdens een, door Move Forward with Hollister georganiseerde, trainingsdag, zal Double Performance aanwezig zijn voor advies en technische ondersteuning. De technische ondersteuning tijdens de HBB zal ook in 2018 weer verzorgd worden door Double Performance.

Verplichte uitrusting

De handbikes dienen verplicht te worden uitgevoerd met een goed zichtbaar vlaggetje. Dit is nodig voor de zichtbaarheid in de lage lighandbikes wanneer je aan het verkeer deelneemt op de openbare weg (Kaunertalerstrasse is de openbare weg). Voor de veiligheid is het daarnaast verplicht om een fietshelm te dragen wanneer er door deelnemer (en buddy) wordt gefietst tijdens de gehele Battle-week en op de wedstrijddag. Tijdens de wedstrijd zal het race-shirt als bovenste laag worden gedragen door de deelnemers. Wanneer het weer plotseling omslaat op de berg dan is het uiteraard toegestaan om er even een regenjas over heen aan te doen.

(Race)kleding

Kledingmaten: Deelnemers (zowel individueel als team) kunnen de maten van de wedstrijdkleding (race-shirt en racebroek) opgeven bij de inschrijving.

Voor de juiste maten zie matentabel; kijk hier

Het is qua overige kleding van belang om rekening te houden met alle soorten weer op de berg. Het is verstandig om meerdere kledinglagen te dragen bij kou/regen en met name functionele sportkleding is aan te raden (dus geen katoenen shirts). Een voorbeeld hiervan is o.a. thermische onderkleding die het vocht van de huid afvoert en daar over heen een sporttrui met lange mouwen en er overheen een (ademend) sportwindjack of –regenjack. De benen kunnen ook behoorlijk afkoelen en daarvoor is een (thermische) tight en daar over heen een winddichte/regen-broek aan te raden. Daarnaast zijn (waterdichte) handschoenen en een goed muts of buff een goed idee. Een buff is goed te dragen onder de fietshelm.

Voor een veilige deelname aan de Battle bij een zonnige editie zijn van belang: een hoge factor-zonnecreme (huid bedekken bij lichte huidskleur en/of reeds verbrand zijn) en een paraplu/ parasol om de deelnemer uit de zon the houden tijdens de korte rustpauzes, 3 a 4 bidons met koel water om te drinken en voor de (nat te maken) katoenen doeken waarmee de deelnemer gekoeld kan worden. De bidons kunnen worden bijgevuld bij de posten. Uiteraard is het van belang om als deelnemer goed te bedenken wat mee moet voor een sanitaire stop, medicatie etc, Door de wedstrijdstress is het makkelijk om wat te vergeten. Bespreek het met je buddy.

Materialen buddy

De buddy dient zelf ook goed zijn/haar materiaal/ kleding op orde te hebben. Dit om te zorgen dat de buddy optimaal kan zorgen voor zijn deelnemer. Er is medische en materiele ondersteuning op de berg maar het kan even duren voordat zij ter plaatse zijn. Het is dan ook verstandig om als buddy naast eventuele extra verzorgingsmaterialen voor de deelnemer ook materialen (zoals fietsbandjes, ductape etc) mee te nemen.