Training

Strava

Uit de deelnemersevaluatie van voorgaande edities bleek dat er behoefte is aan tools om zelf de trainingen structureel te monitoren. Strava heeft hiervoor een zeer geschikte gratis app (op je mobiele telefoon) waarmee eenvoudig de route, snelheid en afstand van de training wordt bijgehouden. Daarnaast kan je per training ook nog aangeven hoe lang er is getraind is en hoe zwaar de training was (met Borgscore 0-10). Daarnaast is het leuke van Strava dat prestaties goed kunnen worden vergeleken met vorige trainingen en met anderen. Hartslagbanden en vermogensmeters zijn ook te koppelen aan Strava. Strava-handleidingen voor verschillende mobiele telefoons zijn te vinden onder downloads evenals trainingslogboekjes voor als je het op papier wilt bijhouden. 

Teams: Per team is een besloten Strava club aangemaakt. Deelnemers en trainers kunnen hier lid van worden en elkaars trainingen inzien. Je kunt hier evenementen in aanmaken (bijvoorbeeld gezamenlijke trainingen), klassementen en je kunt elkaar direct feedback geven. Voor de trainers is het bovendien een ideale manier om hun deelnemers goed te kunnen begeleiden. Daarnaast is het vanuit het HBB-onderzoek van belang om te bekijken hoe trainingsomvang samenhangt met de prestatie op de inspanningstest en op de berg maar ook met bijv. het optreden van blessures. 

Facebook

Word ook lid van de HandbikeBattle Trainingsgroep op Facebook

Informatie trainen

Een belangrijke en informatieve site is www.handbiken.nl  Met alle up-to-date info over handbiken met o.a. info over wedstrijden, toertochten en trainingsgroepen.

Het boek Hoe blijf je fit met een dwarslaesie? van Linda Valent en Rogier Broeksteeg is een nuttig boek om je voor te bereiden op een evenement als de HandbikeBattle. Het boek is gratis op te vragen bij de DwarslaesieOrganisatie Nederland (DON) voor leden. Wanneer je geen lid bent van de DON is het boek voor 10 euro (excl verzendkosten) te bestellen via de site www.rijndam.nl of vraag het aan de auteurs.

Via de menukop voorbereiding en onder ‘downloads’ kan extra informatie gevonden worden over training:  ‘Algemene trainingsinformatie Handbike Battle’ biedt informatie aan deelnemers over o.a. trainingsvormen (maar bijv. ook voeding) voor een optimale voorbereiding op de HBB. Met dank aan de Rijndam Racers!